Ooms Materieel B.V. over Vlarotech

Ooms Materieel is een bedrijfsonderdeel van Ooms Civiel, dat actief is in grond-, weg- en waterbouw. Ooms Materieel beheert al het GWW-materieel en de vrachtwagens van Ooms Transport. Het bedrijf heeft 30 vrachtwagens in gebruik, waarvan er 7 over hydraulische kranen beschikken. Deze wagens gaan voor regulier onderhoud, keuringen en reparaties van de opbouw naar Vlarotech. ‘Die samenwerking verloopt heel prettig,’ vertelt bedrijfsleider Stefan Jong.

Snelle, gerichte service | ‘Een paar jaar geleden wilden we een nieuwe vrachtwagen met kraan en kiepbak aanschaffen. We werden hiervoor in contact gebracht met Vlarotech. Dit project is toen niet doorgegaan, maar het contact met Jan Vlaar is gebleven. Wij zochten precies in die periode iemand die onze autolaadkranen, kippers en containersystemen kon onderhouden en snelle, gerichte service kon leveren. En dat is nu juist wat Vlarotech biedt. Wanneer een van onze chauffeurs op locatie aan het werk is en een probleem ervaart, rijdt hij naar de werkplaats van Vlarotech. Zelf heb ik dan contact met Jan Vlaar over wat er gedaan moet worden – bijvoorbeeld het repareren van slangen of het opsporen van elektronische storingen – en het probleem wordt direct opgelost. Heel prettig, want wij kunnen onze wagens geen dagen missen. Stilstand kost ons immers geld.

Levering volgens planning | Naast de reparaties die Vlarotech meteen uitvoert, komen onze wagens elk jaar terug voor regulier onderhoud en keuringen. Ook daarbij helpt Vlarotech ons helemaal naar wens. Door het vertrouwen dat inmiddels is ontstaan, hebben we een grotere opdracht bij Vlarotech geplaatst: het ombouwen van een kiepauto naar een kiep-/kraancombinatie. Een grote klus, waarbij een groot gedeelte van de werkplaats van Vlarotech werd gevuld. De kieper moest eraf, werd ingekort, de kraan kwam ertussen en het geheel werd weer op de wagen gemonteerd. Dat alles gebeurde volgens planning, wat voor ons van groot belang is voor de voortgang van het werk.’