Kees Koopman Transport over Vlarotech

Het internationaal opererende transportbedrijf Kees Koopman Transport uit Opmeer is gespecialiseerd in het vervoer van bouwgerelateerde materialen. Daarnaast verzorgt Koopman voor meerdere klanten de distributie en de logistieke planning en uitvoering. Voor zijn autolaadkranen gaat Koopman Transport naar Vlarotech. Niet alleen voor levering, maar ook voor onderhoud, reparaties en keuringen. Directeur Kees Koopman vertelt over de prettige samenwerking:

Kraanreparaties en -keuringen dicht bij huis | Kees Koopman: ‘Een aantal jaar geleden waren we op zoek naar een bedrijf waar we voor reparaties aan kranen terecht konden. Heel toevallig stapte Jan Vlaar van Vlarotech, die helemaal thuis bleek in die markt, bij ons binnen om zijn bedrijf te presenteren. Het klikte meteen. Met zijn werkplaats in Benningbroek is Vlarotech dicht bij huis, wat voor ons een groot voordeel is. Het is ontzettend prettig om op de route je kraan te kunnen laten repareren. En dat kan bij Vlarotech 24 uur per dag. Jan Vlaar is zeer servicegericht en bijzonder klantvriendelijk. We kunnen hem bij wijze van spreken nog uit zijn bed bellen.

Opbouw van kraanwagens
 | Inmiddels schakelen we Vlarotech ook in als het gaat om nieuwe autolaadkranen. In 2012 leverde Vlarotech een Kennis-rollerkraan. Precies wat we nodig hadden voor het gecombineerde transport van glas en beton. Deze kraan tilt tot 7 ton naast de auto, ideaal voor beton. In 2014 leverde Vlarotech een HMF-kraan. Ook deze keer hadden we een wagen nodig die geschikt was voor meerdere transportmodules: vervoer van kozijnen en glas, maar ook voor glaszetwerk én het kunnen plaatsen van dakkapellen. We zochten een kraan in de 40 tonmeter klasse, die gebouwd kon worden op een drie-assig chassis, met een gieklengte van 27 meter.

Innovatieve transportoplossingen | Vlarotech levert de kranen niet alleen keurig af, de samenwerking verloopt ook heel plezierig. Voorafgaand aan de opbouw heeft Jan regelmatig bouwtekeningen met ons besproken. Bovendien kwam hij met een paar zeer innovatieve ideeën die óf goedkoper waren óf slimmere oplossingen boden. Soms gaat het dan om eenvoudige oplossingen waar je zelf gewoon niet zo gauw aan denkt. Zoals het vernuftig wegwerken van breedteborden in het kopschot en het toepassen van een gezette kantbalk. De wettelijk verplichte reflecterende tape aan de zijkant raakt normaal gesproken zo snel beschadigd dat je wagen er binnen de kortste keren niet meer als nieuw uitziet. Door de oplossing van Vlarotech behoudt de truck zijn nette uitstraling. Dat Vlarotech aan dergelijke details denkt, daar hebben wij in de praktijk elke dag plezier van.’